Přeskočit na obsah

Sobota 20.4.2024

Sobota 20.4.2024

SPEED LIMIT

GT-Open na Red Bull RIngu: Ohromný úspěch pro česko-slovenský motorsport

Nečekaný úspěch měl pro českou stáj Šenkýř Motorsport připraven čtvrtý podnik “španělského” šampionátu International-GT-Open ve Spielbergu. Její slovenský pilot Richard Gonda a nizozemská co-pilotka Beitske Visserová si v sobotu dojeli pro senzační druhé místo a v neděli skončili sedmí.

Sobotní kvalifikaci kralovaly krásné McLareny 720s týmu Teo-Martin-Motorsport. Richard Gonda ale zajel na svém BMW M6 GT3 jen o 0,499s pomaleji, než poleman Andres Saravia, což znamenalo dobrou šestou startovní pozici. Také v závodě udávaly McLareny zpočátku tempo, doplatily ale na svou nespolehlivost.

Gonda předal svůj vůz Visserové na jedné z předních pozic nedaleko za vedoucím Lamborghinim Huracan týmu Emil-Frey Racing jezdců Costy a Altoeho, kteří si nakonec dojeli pro jasné vítězství. Holandská blondýnka měla až do posledního metru 70minutového závodu plné ruce práce, udržet za sebou McLaren Henriqua Chavese – a podařilo se o 3 destinky! Výsledkem bylo krásné druhé místo stáje BMW-Šenkýř Motorsport.

Pro nedělní závod postavila Visserová svůj BMW M6 na 10. startovní místo. Jak kvalifikaci, tak i později závodu tentokrát vévodil Aston Martin GT3 AMR týmu Optimum Motorsport Britů Wilkinsona a Adama. Gonda s Visserouvou znovu dojeli daleko vepředu a mohli se radovat ze sedmé pozice.

Text a foto: Klecar-Media

reklama
reklama

GT-Open na Red Bull RIngu: Ohromný úspěch pro česko-slovenský motorsport

reklama